#1. Introductie

Hallo allemaal,

Mijn naam is Verena. Ik ben enige tijd geleden een blog begonnen in het Engels genaamd Headmatters23, gezien ik half Nederlands en half Italiaans ben. Echter, ik krijg steeds vaker de vraag of ik mijn verhaaltjes in het Nederlands kan schrijven in plaats van in het Engels. Daarom heb ik besloten om ook deze blog te beginnen, genaamd “Whiplash in de praktijk”.

Dat is gelijk dan ook waar het vooral om draait. Vijf jaar geleden ben ik betrokken geraakt in een aanrijding, een zogenaamde kop-staart-botsing. Sindsdien is mijn leven compleet veranderd, niet omdat ik ben ‘blijven hangen’ in een situatie, maar simpelweg omdat ik mijn hoofd en lichaam niet meer herken als voorheen. Dit heeft dan, na al die tijd, nog steeds invloed op mijn dagelijks bestaan.

Het opkrabbelen nadien heb ik ervaren als een zoektocht. Welke route te bewandelen om te herstellen? Welke specialisten kunnen mij helpen? Welke tips en aanwijzingen om door deze periode heen te komen? Hoelang duurt t voordat ik mijn ‘oude leven’ kan oppakken? Heel veel vragen, maar weinig concrete antwoorden. Vanuit de medische wereld werd ‘neem je rust’ geadviseerd, maar wanneer de referentiekader 30 jaar lang is geweest dat je met 8 uur slaap gemakkelijk de dag doorkomt, dan is het opeens vreemd om daar niet genoeg aan te hebben en na een nacht klokje rond te slapen nog slaapwandelend jezelf de dag doorworstelen omdat je naar slaap snakt. Of denken ‘Even boodschappen doen, daarna door naar de fietsenmaker en dan nog even…’ terwijl na de boodschappen te hebben gehaald je afgepeigerd bent. Even ‘rustig aan doen’ is een veel te vaag begrip. Allerlei ‘taken’ op hoger cognitief niveau waren voor mij moeilijk, zo ook lezen, schrijven, gesprekken onthouden en erop inspelen. Hoe dan je leven in te richten? Sinds wanneer is het vermoeiend om voor een meid van 30 jaar een vriendin op bezoek te hebben? Zo kan ik nog een heleboel schrijven en dat wil ik middels dit blog doen, beetje bij beetje.

Mijn doel ten aanzien van dit blog is dan ook om mensen bekend te maken met hetgeen whiplash is, er meer aandacht op te vestigen en begrip te krijgen over deze onzichtbare vijand. Ik zou het geweldig vinden als het blog en gelijknamige facebook pagina uitgroeien tot een interactieve platform om lotgenoten tips en adviezen te geven, vragen te stellen aan elkaar en met elkaar aan de slag te gaan om de kwaliteit van leven te verhogen. Daarnaast nodig ik ook een ieder uit die met whiplash in aanraking komt, hetzij middels vriendschap, hetzij als patient of op de werkvloer, etc. om zich te verdiepen in hetgeen het daadwerkelijk is, wat het met je doet en zo een manier te vinden voor meer begrip, meer bekendheid en uiteraard meer handvatten te krijgen om ermee te leven.

Dank voor de belangstelling, Verena

480063_369413033121388_662265314_n

8 gedachtes over “#1. Introductie

 1. Hoi Vera, via een ander blog ben ik op die van jou terecht gekomen. Wat zijn er toch veel verhalen te vinden op het web. En wat zijn die toch de moeite waard. De verhalen van ervaringsdeskundigen zijn veelal ondergewaardeerd in het wereldje buiten het web. Keep up the good work!

  Like

 2. Ik zie je blog pas voor het eerst maar wat een herkenning voor mij. ik heb ook een whiplash.
  Heel fijn dat je dit allemaal deelt ! ik heb al wat blogs en tips gelezen waar ik denk ik wel iets aan heb Dank je wel !

  Like

 3. Ook ik kom nu pas langs, via via en ik ga zeker al je stukjes nog lezen. Hopelijk vind ik nog wat bruikbare tips! Erg fijn dat je de moeite hebt genomen om veel te delen. Ik heb sinds twee en een half jaar flinke beperkingen door een whiplash en ik herken al heel veel van wat je schrijft. Wie weet kom ik weer een stukje verder in mijn zoektocht.

  Groetjes, Wytske

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s